Opplæring

Det holder ikke bare med øvelseskjøring. Man må også få opplæring gjennom en kjøreskole. Kjørelærere har utdanning i å lære opp ferske sjåfører. De vil hjelpe deg med å få på plass absolutt alle ferdigheter du må ha før du har lov til å kjøre alene i trafikken. Myndighetene har bestemt at en del opplæring skal være obligatorisk, og kjørelæreren din vil lose deg gjennom denne opplæringen.

Finn en kjøreskole

Mange velger den nærmeste kjøreskolen fordi det er enkelt. Det er imildertid et par ting du bør passe på. Først av alt må kjøreskolen være godkjent av Statens Vegvesen. Når du har funnet en skole du liker kan det altså være lurt å sjekke at den er i listen over godkjente kjøreskoler.

Det er også en del andre kvaliterer du bør se etter hos en kjøreskole. Har den en flink lærer du tror passer for deg? Hvordan er prisnivået? Holder den elvene tilbake lengre enn nødvendig før de for kjøre opp? For å finne ut av dette kan det være veldig lurt å snakke med folk du kjenner som har brukt de aktuelle kjøreskolene.

Bilen

Når du kjører med kjørelærer stiller vedkommende med en godkjent bil. Du må på forhånd ha tenkt på om du ønsker å førerkort kun for biler med automatgir, eller om du også vil kunne kjøre biler med manuell bil. For å kunne kjøre biler med manuell gir må du ha lærekjørt og kjørt opp med en bil med manuell gir.

Bilen dere kjører med har ekstra speil til kjørelæreren, og den har et ekstra sett med pedaler. Disse gjør at kjørelæreren også kan trykke inn både kløtsj og bremser.

Lærekjøring med kjørelærer

Når du øvelseskjører er det kjørelæreren som regnes som fører av bilen. Det er viktig at du følger instruksene. Selv om mye ansvar ligger hos kjørelæreren har du også plikter. Du plikter å være opplagt, og skal ikke være påvirket av rusmidler når du lærekjører. Om du ikke er opplagt nok til at du kan følge med i trafkken, og kjøre bil på en trygg måte, så skal du heller ikke kjøre bil.

Nyttige linker